Terápiás minőségű tisztaság - vagyis a doTERRA különbség

Az aromaterápia egy holisztikus gyógyító kezelés, amely természetes növényi kivonatokat használ az egészség és a jólét elősegítésére. Illóolajokat használ a test, az elme és a szellem működésének javítása érdekében. Fokozza mind a fizikai, mind az érzelmi egészséget.  Művészetnek és tudománynak egyaránt tekinthető. Napjainkban a tudomány és az orvostudomány területén is egyre nagyobb elismerés övezi, egyre több kutatás fókuszpontjában áll és sokan a jövő új medicinájaként tekintenek rá, hiszen mind a rákkutatás területén, mind a vírusok, baktériumok megfékezésében, a gyulladások és számos fizikai, illetve pszichés probéma kezelésében jelentős eredményeket érnek el vele.HITELESÍTETT MINŐSÉG

Az APRC (Aromatic Plant Research Center) egy független kutató laboratórium, mely nem rég azt vizsgálta, hogy milyen tisztaságúak azok az illóolajok, amelyek kereskedelmi forgalomban kaphatóak. Az eredmény lesújtó volt, mivel az elérhető olajok nagyrésze hamisítvány volt. Szintetikus tartalmat, adalékanyagokat, vegyszermaradványokat találtak bennük, legjobb esetben is hígítva kerültek az üvegbe a 100% tiszta, bio stb jelzővel ellátott olajok. Ezek bizony nagyon is károsak lehetnek az emberi szervezetre és/vagy távolról sem hordozzák azokat az előnyöket, amelyekkel egyébként a terápiás tisztaságú esszenciális olajok bírnak. Összesen 3 cég illóolajáról igazolták vissza, hogy terápiás tisztaságú. A két kisebb cég mellett a nagyobb piaci részesedéssel rendelkezők közül a doTERRA az egyetlen, melynek valóban terápiás tisztaságát az APRC visszaigazolta és hitelesítette.


A doTERRA cptg - vagyis tiszta terápiás minőségét hitelesítő függeten intézetMITŐL LESZ TERÁPIÁS MINŐSÉGŰ EGY ILLÓOLAJ?

1. Minden az alapoknál kezdődik, tehát az első és legfontosabb kritérium az, hogy milyen talajból származik az a növény, amelynek olaját kinyerve, terápiás célokra használják fel. Az őshonos területekről származó doTERRA olajok egyik előnye, hogy a növény a számára legideálisabb körülmények között "nevelkedik", vagyis a megfelelő éghajlaton, megfelelő évi csapadékmennyiség mellett, ideális mértékű napfény érintettségben, de ami a legfontosabb olyan talajban, amely mentes a vegyszerektől. Ez a fajta ideális otthonnevelkedés biztosítja, hogy a növény a legtöbbet fogja kihozni magából, persze ehhez szükséges a magas szintű szakértelem is.


itt láthatod, hogy melyik esszenciális olaj honnan származik


2. Ezeken a területeken nem alkalmaznak vegyszereket a növény természetes ellenségeinek távoltartására, hanem olyan módon védik, ami által nem kerül veszélybe a kémia tisztasága.

3. A megfelelő napszakban és időpontban történik a betakarítás, ami biztosítja azt, hogy a nap során növényben folyton vándorló hatóanyagok éppen ott és akkor legyenek jelen a legmagasabb koncentrációban, amikor az aratás történi. 

4. Jelentősen hozzátesz, vagy elvesz az illóolaj erejéből az, hogy mennyi idővel a betakarítás után, hogyan és milyen módon dolgozzák fel. A doTERRA partnereivel olyan együttműködéseket hozott létre, melynek része az is, hogy gondoskodik sok egyéb más mellett a megfelelő eszközökről és technológiákról, helyi fejlesztésekről ahhoz, hogy a legröveidebb idő alatt feldolgozhassák a növényeket.

5. A feldolgozott növények által kiadott olaja minőségét meghatározza az is, hogy miként kerülnek az üvegekbe, hogyan hozzák felhasználókész állapotba. A doTERRA feldolgozó üzemeiben és laboratóriumaiban világszínvonalú technológia áll rendelezésre ahhoz, hogy semmilyen szennyezés, károsodás ne érhesse az esszenciális olajat.


Nem sok illóolajakat forgalmazó cég mondhatja el magáról, hogy minden egyes eladott üveg vizsgálati adatlapját a felhasználó rendelkezésére tudja bocsátani, hogy az meggyőződhessen az olaj valóban terápiás tisztaságáról, amit ráadásul független szervezet hitelesít. Ezt akár minden üveg olajadnál ellenőrizheted, amit a doTERRÁtól vásároltál, ezen az oldalon: www.sourcetoyou.com Nem csak a termelőkről, betakarítókról, a feldolgozás folyamatáról és körülményeiről adnak meg minden információt, hanem a.kezedben tartott olaj összetételéről, vgayis hatóanyagtartalmáról is - ez szintén egyedülállóvá teszi az illóolajok piacán.


Az elérhető illóolajoknak csupán 3%-a rendelkezik valóban terápiás minőséggel

Az én meglátásom szerint, van még egy titka a doTERRA olajok rendkívül kiemelkedő hatékonyságának és energetikai tisztaságának, mégpedig az, ahogyan bánnak velük azok a személyek, akik gondozzák, betakartják őket. Ezeket a termelőket a doTERRA nem kizsákmányolja, sokkal inkább megbecsüli. Ez abban nyílvánul meg, hogy folyamatosan emelik az életminőségüket, van hely, ahol a doTERRA előtti felvásárlókhoz képest 10szeres árat fizetnek ki, mert úgy gondolják, hogy a legfonotsabb a kölcsönösen előnyös együttműködés. Erre is létrehoztak egy rendszert, amit coimpact sourcingnak neveznek. A termelőkön kívül családjai jóllétéről is gondoskodna. Van, ahol vizrendszert építettek ki, van, ahol iskolát, kórházat építettek... szóval olyan életérzést adnak a termelőknek, amitől ők kiegyensúlyozott és boldog életet élhetnek, ezért a munkájukat is hatékonyabban, lelkiismeretesebben, nagy odafordulással és gondoskodással végzik. Hiszem, hogy a növények érzik azt, hogy milyen minőségben foglalkoznak velük és azt az energiát is magukba szívják. Ha éreztél már doTERRA olajat biztos vagyok benne, hogy tudod, érzed miről írok itt most. 

TERÁPIÁS OLAJ KEMOTIPUSOK NÉLKÜL?

Felmerül olykor a kérdés, hogy ha terápiás minőségű olaj, akkor hogy hogy nem rendelkezik azokkal a kemotípusokkal, amelyek egyébként léteznek és amelyeket az aromaterápia megkülönböztet. Ez tulajdonképpen kémiai hatóanyag különbségeket jelent.


A doTERRA elsősorban nem szakembereket szeretne ellátni. Küldetése, hogy népszerűsítse a biztonságos otthoni aromaterápiát, a természes megoldásokat, a vegyszermentes életet és olyan olajokat adjon aromaterapeuta képzettség nélküli édesanyáknak, amelyeket alkalmazni tudnak a mindennapokban felmerülő problémákra. A különböző kemotípusok ezt nagyban megnehezítenék, mivel azok megkülönböztetéséhez és alkalmazásához szükséges a szaktudás, azonban fontos, hogy enélkül is tudjanak az anyukák, a családok olyan természetes megoldásokat alkalmazni, amelyek vegyszernélkül, mellékhatás nélkül, kemikáliák nékül tudják az egészség megőrzését és helyreállítását támogatni teljesen biztonságosan. 

A személyes tapasztalatom szerint ez egyébként meg is valósul, mert rengeteg édesanya regisztrált már nálam, akik egytől egyik gyorsan elsajátították az illóoolajok alkalmazásának módját, megtanulták mi mire jó, mikor mihez tudnak fordulni, ha bármi felmerül a gyerekeknél vagy a családban, így teljesült a doTERRA víziója: minden családban lett egy gyógyító. Hatékonyan és eredményesen alkalmazzák az olajokat és megóvják gyermekeiket a szintetikus gyógyszertári készítményektől, ezzel egy egészen újfajta egészségkultúrát továbbadva nekik, hiszen ők már úgy nőnek fel, hogy tudják: mindenre van egy olajunk!


Ebben a podcastomban az otthoni aromaterápia szerepéről, erejéről és jelentőségéről beszélek, ajánlom, ha szívesen tudnál meg többet: https://soundcloud.com/regosvolgyiregina/esszenciak-az-otthonunkban

Ha szeretnél az esszenciális olajokról és a rájuk alapozott életmódról többet megtudni, kérlek csatlakozz a csoportomhoz, ahol további hasznos információkat gyűjthetsz, rálátást szerezhetsz és amennyiben kérdésed merül fel, ne habozz keresni engem, szívesen válaszolok és segítek neked!
Regősvölgyi Regina
természetgyógyász, terapeuta
aromaterápiás konzulens

info@regosvolgyiregina.hu
06/20 395-15-20

Kövess az instagramon is!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Regősvölgyi Regina