Szubtilis Illat Meditáció

A meditációs technikák célja az, hogy elvezessék a gyakorlót a meditációs állapotba. Ugyanakkor a meditáció gyűjtőfogalom is. Olyan mentális technikákat foglal magába, amelyek különböző belső állapotok, működések, folyamatok, illetve önmagunk mélyebb, teljesebb megismerését hivatottak elősegíteni. 

Az utak sokfélék lehetnek. Figyelhetjük a légzésünket, vagy egy gyertya lángját, egy rögzített pontot a falon, vagy dolgozhatunk képekkel, de akár illatokkal is. A cél mindig ugyanaz: eljutni a belső csendesség szemlélődő állapotába és megtapasztalni a tanú tudatosságát.

A meditációs gyakorlatokban azon dolgozunk, hogy az elme által a körülöttünk kibontakozó világba vetett horgonyokat felvonjuk és a tudatfolyamatokat lecsendesítsük. Mielőtt azonban ez megtörténne a gyakorlat különböző fázisaiban (relaxáció, koncentráció, kontempláció) lehetőségünk van csiszolni magunkon, s ezzel együtt feltárni magunkban mindazokat a blokkokat, gátakat, negatív töltésű működéseket, sérülésekből fakadó pszichés diszfunkcióinkat és túl ezen kioldani azokat a megismerés és megértés által, amelyek akadályoznak bennünket abban, hogy boldog és kiteljesedett életet éljünk. 


Az illatok azért nagyon hatékonyak és eredményesek a belső munkára irányuló mentális technikákban mert azáltal, hogy közvetlenül hatnak az agy különböző területeire, mint például a hangulatunkat, alap működéseinket befolyásoló limbikus rendszerre, nagyon hatékonyan tudunk előhívni bizonyos hangulatokat, érzelmi állapotokat, vagy épp előidézni, indukálni ezeket, vagyis a befolyásolni tudjuk belső folyamatainkat, amelyek meghatározzák azt, hogy hogyan érezzük magunkat a világban, hogyan gondolkodunk, vagy hogyan, milyen minőségben, milyen hatásokat gerjesztve érintenek meg bennünket a külvilágból érkező tapasztalatok és külső körülmények. 

Ezek az előhívások, vagy stimulálások nagyban függnek attól, hogy milyen esszenciával dolgozunk, melyik növény hatóanyagait, energiáit, szubtilis tartalmait vonjuk be a belső munkába.

Egy illat nagyon sok mindent mozdít meg bennünk és segít a tudattalan mélységeiből a tudatosság terébe emelni mindazokat a tartalmakat, amelyeket szükséges feldolgoznunk, megértenünk és helyükre tennünk. 

Az illat meditációnak számos előnye van. Az előbbieken túl kitűnő stresszoldó technika, amely nem csak mentálisan és érzelmileg vértez fel a bennünket ért kihívásokkal szemben, hanem biokémiai-, élettani hatásai is védelmet jelentenek a stressz káros hatásai ellen. A stresszhormonokat csökkentik a szervezetben, a káros szabadgyököket megkötik, illetve regenerálják az érintett szerveket-, szervrendszereket.


Érzékenyítő hatása megmutatkozik abban, hogy a gyakorlatok végzése által kifinomodik érzékelésünk. Nem csak önmagunk irányába tapasztaljuk meg, hogy árnyaltabban tudunk rátekinteni életünk különböző vonulataira és mélyebb megértésre teszünk szert, de környezetünk érzékelése is megváltozik. Élesedik az intuíció, fogékonyabbá válunk más emberek non-verbális kommunikációjának észlelésére és értelmezésére, finomabb szinteken hangolódunk mások rezdüléseire.

Ennek az érzékenyítő hatásnak köszönhetően finomodik a kapcsolat belső világunkkal, a belső párbeszéd elménk magasabb tudat szintjeivel egyre tisztábbá és egyértelművé válik. Hozzásegítenek az esszenciák ahhoz, hogy összetalálkozzunk a felettes én-nel, a belső vezetővel, tanítóval, a buddhival, vagy ki minek szereti hívni a gyakran önmagán kívül helyezett, ám valójában benne lakozó útmutatót, s ráísmerve menedéket vegyünk benne.

Az esszenciák biztonságos teret tartanak ahhoz, hogy megmerítkezzünk azokban a bennünket alkotó belső lenyomatokban, amelyek legtöbbször nem tudatosan, de befolyásolják viselkedésünket, reakcióinkat, a világ történéseinek értelmezését és észlelését. 

Másik vonatkozása a szubtilis illat meditációnak, hogy egy sokkal mélyebb és intimebb kapcsolódás hoz létre a gyógyító növény és a testileg-lelkileg gyógyulni vágyó között. A növény esszenciája tanítóvá, kísérővé válik és olyan intuitív csatornákat nyit meg, amely a személyes kapcsolódáson túl, az adott olaj működésének, energetikájának teljesebb megismerését, megértését és megtapasztalását adja.

Az illat meditációban maga az esszencia vezet. A gyakorlat pedig arra irányul, hogy erre minél nyitottabb, miné befogadóbb, minél megengedőbb csendesség tudatállapotába kerüljünk, hogy képesek legyünk integrálni magunkba tudás és megélés szinten az esszencia által közvetített tartalmakat, illetve hogy azok sajátosságai teret nyerjenek ahhoz, hogy a belső folyamataink és működéseink átírásában támogassanak.

Végül pedig, ahogy lenni szokott a meditációs gyakorlatban, megérkezünk abba a belső csendességbe, ami minden meditációs gyakorlat lényege, végső célja, s ami maga a meditációs állapot. Ahol a folyamatok elcsitulnak, az elme rezdülésének hullámai kisimulnak, belső feszültségeink, konfliktusaink feloldódnak. Ebben a belső békében és csendességben pedig valódi önmagunkra ismerünk...


Ha a doTERRA terápiás tisztaságú olajait szeretnéd alkalmazni testi-lelki jólléted elérése és támogatása érdekében, vagy jógagyakorlásodba szeretnéd behívni az esszenciák fizikai- és szubtilis- finomenergetikai hatásait, keress a részletekért és csatlakozz közösségem tagjaihoz, akik számára a regisztrációt követően a továbbiakban ingyenes konzultációs, kedvezményes tanulási lehetőséget és egyéb előnyöket biztosítok, hogy minél magabiztosabban és bátrabban alkalmazhassák egészségük és belső harmóniájuk megteremtéséhez az esszenciákat. Szeretettel várlak a Szubtilis Illatmeditáció, az Aromaszeánsz és egyéb aromaterápiás jóga programjaimon. 


Regősvölgyi Regina
természetgyógyász
jógaterapeuta
meditáció oktató
info@regosvolgyiregina.hu

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek