Szubtilis aromaterápia

Az aromaterápiát puszta illatozásra lesarkítani épp olyan durvaság, mint amikor a jóga gyakorlását pusztán testhelyzetek kivitelezéseként aposztrofálják. Mindkettő több dimenziós rendszer, amely az ember egészére fejti ki hatását. Egésze alatt pedig értem fizikai szinten a szervek- és szervrendszerek működését, érzelmi szinten a hangulatok változásainak kontrollját, szellemi szinten az önismeret és önfejlesztés állomásait, energetikai szinten pedig a kóshák és csakrák aktivitásait, szerv szintű befolyásait és az életterületekre kifejtett hatásait.


Mikor esszenciákkal dolgozunk, akár magunkon, akár terápiában máson, nem lehet szemelől téveszteni azt a holisztikus képet, hogy minden dimenzióra hatunk, amelybe egy, a fizikai síkon manifesztálódott emberi lény kiterjed.

Általában akkor kezdünk el foglalkozni egy adott terület problémájával, amikor egyensúlyának kibillentsége, működésének zavara tünetekben jelentkezik. De ez nem az első állomása annak a destruktív folyamatnak, amiben benne vagyunk, csupán a számunkra elsőként értelmezhető jel arra (tudatosságunk szintjétől függően), hogy valami nem működik jól bennünk, vagy körülöttünk. 

A szervek és szervrendszerek összefüggnek és egymásra hatnak a finomabb, érzelmi működésekkel. Együttesen és önmagukban is képviselnek egyfajta energetikai mintázatot, amely szerteágazóan hálózza be és hangolja az ember teljes rendszerét. Személyiségünk, élettapasztalataink, benyomásaink, működéseink, belső mintáink meghatározzák a világra adott reakióinkat, de magának a világnak az észlelését is.

Különböző szervterületek különböző életterületeket jelenítenek meg, képviselnek bizonyos érzelmi állapotokat, sőt személyiség vonásokat is.

Amikor az aromaterápiát alkalmazzuk és tesszük ezt valóban tökéletes tisztaságú, minden szinten manipulálatlan esszenciákkal, melyek a növények makulátlan minőségeit, energiáit, rezgéseit nem hogy hordozzák, de ők maguk azok, akkor a szervekben egészen sejt szintig hatolhatunk. Amikor a aromaterápia legfinomabb, szubtilis hatásait érvényesítjük, képesek vagyunk a sejt szinten kódolt tartalmakat átírni, melyek generációkon át öröklődnek, vagy (és ezzel együtt) a genetikai prognózist is megváltoztatni. Ez hatalmas dolog. Lehetőség és esély egyszerre, hogy testileg és lelkileg is egészségesebben, tehát jobban és tovább éljünk.Amikor energetikai rendszerünk működését megismerjük és megértjük akkor a szervi és érzelmi állapotaink összefüggéseit és közös halmazát látjuk át.

Problémáink, betegségeink mindig az elme állapotából indulnak ki, amelyek pedig számos tényező által befolyásoltak. Például, hogy milyen érzelmi és viselkedési mintákat hordozunk magunkkal, hogyan tanultuk meg lereagálni, feldolgozni és integrálni a bennünket ért hatásokat. A gondolat, és értem itt ezalatt a mentális működéseinket, befolyásolja és előre determinálja, hogy milyen szerv területeken jelentkeznek bennünk nagy eséllyel működési zavarok, vagy betegségek, illetve mely életterületeken nézünk szembe majd problémával.

Jó példa erre egy nő, aki úgy érkezik meg életének érett szakaszába, hogy egy olyan anya mintáit kapja meg, aki mondjuk a vérzése napjait fájdalmasan éli meg, utálattal van iránta, nem értette meg és nem bontakoztatta ki saját nőiségének virágait, hiszen lányának is ezt a megtapasztalást, meglátást, hitrendszeren keresztül befolyásolt hozzáállást adja tovább azzal, hogy előre vetíti, hogy számára is a menstruáció fájdalmas, kellemetlen és nem kívánatos "női baj". Márpedig tudjuk, hogy a vérzésünkhöz való viszonyulásunk, annak megélése egész női létünket, a szexualitástól a fogantatásig milyen mértékben határozza meg pszichológiailag és biológiailag egyaránt. A PMS hátterében sokszor torz anyai minták állnak, melyek együtt járnak viszonyulási, tehát elme szintű mintákkal, energetikai problémákkal és szerv szintű tünetekkel, melyek mögött gyakran nem találni valódi fizikai problémát. Persze, hiszen leginkább az fejben van jelen.

Amikor a gyógyítás menetébe bevonjuk az esszenciákat, szervi- érzelmi- energetikai hatásaikat figyelembe véve választjuk meg azokat, a gyógyulás folyamatában jelentős támogatást adunk. Az adott esszencia hatóanyagai kifejtik hatásaikat az adott szervre, minőségei az ahhoz kapcsolódó érzelmi működésben érnek el változást, valamint a limbikus rendszer hangolásával, rezgéseik pedig  gyógyítják a kapcsolódó energetikai teret.Mikor szubtilis aromaterápia komplex és összetett rendszerét alkalmazunk beláthatatlan mélységeinkig érünk el. Az esszenciák molekulái annyira finomak, hogy gyakorlatilag képesek mindenen áthatolni. Még az agy-ér gát szorosan szőtt vonulatai sem állják útjukat. S mikor az esszencia fizikai teste szétáradt a test szintjén, szubtilis részei tovább hatolnak a szellem és a lélek szintjei felé. Átitatnak és megmerítenek bennünket önmagukban...

Tudományos mérések bizonyítják, hogy a tiszta növényi esszenciák nagyon magas szintű rezgések állapotait hordozzák. Összehasonlításképpen: az emberi szervezet 62-70 MHz tartományban van jelen egészséges állapotban. Betegség esetén ez a rezgés elkezd csökkenni, 20MHz-nél kezdődik meg a haldoklás állapota. Az esszenciák közül a rózsa olaja rendelkezik a legmagasabb rezgéssel, 320MHz. A levendula rezgése 118MHz, a szantálfa rezgése 96MHz. Mindegyik jóval az emberi tartomány feletti érték.

Alkalmazva őket, akár a légzéssel, akár a bőrre kenve, vagy belsőleg fogyasztva; magunkhoz vesszük ezeket a rezgéseket és emelni kezdenek bennünket, s ezt a rezgésszint változást megérezzük nem csak a hangulatunk megváltozásában, de egész gondolkodási sémáink  palettájának átíródása által is. A negatív minőségű gondolatok megbetegítik a testet - ez mindannyian tudjuk, de látjuk is azt, hogy milyen preventív jelentősége van annak, ha egy esszenciákkal együttműködő életmódot alakítunk ki?

Gondolataink visszahatnak szervi működéseinkre és meghatározzák egészségünket. Egy pozitívan hangolt elme, amely magas rezgéstartományban működik képes helyreállítani önregeneráló és öngyógyító erőinek mozgósítása által az egész szervezet optimális működését.

Azzal, hogy másképpen, egy magasabb rezgéstartományban működve észlelünk, reagálunk, integárlunk és határozzuk meg magunkat és minden ránk ható tapasztalást, gyakorlatilag képessé válunk csírájában elfojtani a betegség kialakulásának lehetőségét amelyek, ahogy fentebb kifejtettem elsődlegesen az elme folyamatokban indukálódnak.

Summa summárum... az emberi test, ahogy az egész világegyetem, rezgésekből épül fel. Ha képessé válunk arra az aromaterápia magas szintű alkalmazásával, hogy rezgéstartományunkat befolyásolva emeljük azt, fizikailag, szellemileg és spirituálisan is emelkedünk, hiszen matériba szilárdult részeinkre és szubtilis kiterjedéseinkre is hatást gyakorlunk, mégpedig helyes irányba.


Szeretnél erről bővebben és átfogóbban hallani és tapasztalni? Gyere el a Chakra Essential Workshopra. Klikkelj a képre és tudj meg többet!
Ismerd meg az esszenciákat! 
Várlak a csoportban: doTERRA esszencia élmény és konzultáció nőknekAmennyiben konkrét kérdésed van, női testi-lelki problémáid megoldásához, női szerveid egészségének helyreállításához,  működésüknek támogatásához, hormonegyensúlyod helyreállításához a természetgyógyászat és világ legmagasabb minőségét képviselő terápiás CPTG minősítésű esszenciáival végzett aromaterápia által kínált lehetőségeket hívnád segítségül, keress engem bizalommal!Regősvölgyi Regina 

természetgyógyász

info@regosvolgyiregina.hu


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek