A szakrális kör

Mikor női kört alkotunk, már önmagában a kör felállításával és életre hívásával transzcendens tevékenységbe kezdünk. A kör szent. Nem csak a résztvevők jelenléte és szándékai, vagy a kör általunk adott tartalma, történései és eseményei által szentelődik meg. A kör, mint az emberiség egyik ős szimbóluma, szakrális azáltal, hogy alapvető, az emberre hatást gyakorló erőket, minőségeket, transzcendens és immanens folyamatokat képvisel és jelenít meg.

A kör megalkotásával a Felsőbb Értelmet, az istenit idézzük meg, s vele a Teremtett Rendet. A Teremtést, amely megalkotta a mitikus Tojást, melyből minden élet ered. Ennek a Tojásnak a vetülete a kör, mely egyben az anyaméhet, az élet forrását is megjeleníti. De hordozza a ciklikusság, a körforgás, az idő minőségét, erőit is. Mikor női kört ülünk a kezdet és vég nélküliség, az egyenlőség minőségébe, az egységbe vonjuk be magunkat és egymást. A kört az osztatlanság, a különbözőség- és megkülönböztetés nélküliség jellemzi, így a körben mindenki egy és egyenlő. Mágikus tér, amely határt von alkotóinak belső világa és a külvilág közé. A teljességet szimbolizálja és magát a nőt, aki önmagában is teljes kör és teljesség.
Mikor összegyűlünk, és a kezdetet és véget, a jelent és a múltat, a láthatót és a láthatatlant összekötő szent körbe ülünk, megosztjuk történeteinket, gondolatainkat, álmainkat, meséinket egymással. Átadjuk tapasztalatainkat, együttérzőn és nyitott szívvel hallgatjuk egymást, mert magunkra ismerünk a beszélő által. Megtartjuk és támogatjuk a körben húgainkként, nővéreinkként, anyáinkként egymást, megértést, elfogadást és biztonságot adunk, mikor sokszor lélekben mezítelenre vetkőzünk a kör tagjai előtt, hogy az általuk tartott tér védelmet adó, támogató és gyógyító erejében megmerítkezhessünk.


Legyél Te is része a körnek!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek