Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Új év, új Nő? - 2015 margójára

Sokszor az óév végén arra érezzük magunkat ösztönözve, hogy lezárjunk, elengedjünk, új célokat tűzzünk ki, vagy épp fogadalmakat tegyünk... mintha minden évben új életet akarnánk egyúttal kezdeni és egész más nővé akarnánk válni pikk-pakk, hirtelen... Legtöbbször és legtöbben ilyenkor betartandó új elhatározásokat, szabályokat, sokszor frusztráló terheket pakolnak máris magukra, miközben lelkük mélyén tudják: attól még, hogy az év utolsó vagy első napján mondunk ki valamit, attól az nem bír nagyobb erővel, és sokszor tapasztalták már meg a sablonossá vált szilveszteri fogadalmak kudarcát, s valójában nem létező erejük napról napra való elapadását, miközben az ünnepek után visszarázódnak a mindennapokba, egyúttal az év végén tett fogadalmak ködfelejtőjébe. 

Az élet áramlása folytatódik... a régi nem élesen elválik, hanem az újba alakul, ahogy életszakaszaink és periódusaink is... és ez így jó... mert alapvetően az élet áramlik és nem szakaszokra bomlik. Folyton alakul és változik, s mi a megfelelő időben változunk és alakulunk vele... nem lenne természetes, ha a naptár által kijelölt időben elvágható lenne valami és a következő oldalra fordítás után már egy egész más kezdődhetne el. Nem reális, hogy képessé válunk az év utolsó napján egyszerre letenni 365 nap elengedésre váró terhét, megváltoztatni nem működő mintáit, egyúttal új irányokat szabni, új tulajdonságokat megérlelni önmagunkban... A változás mindig egy folyamat, ami nem egyik pillanatról a másikra következik be, pláne nem egy bizonyos naptári napon, hanem amikor megértünk egy változás zsigeri megélésére. ha kívül és belül megdolgoztunk érte.

Mi nők e tekintetben (is) szerencsések vagyunk. Nincs szükségünk ezekre a kissé mesterkélt évvégi rituálékra, hiszen nőiségünk okán folyamatos áramlásban való létezésünk folytonos belső munkára, folyamatos elengedésre, megengedésre hív, nagyobb és hitelesebb lehetőséget adva és biztosítva annak, hogy belső ritmusunk által diktált tempóban változni és változtatni, vagyis fejlődni tudjunk folyamatosan építkezve egy év és az évek során.

Arra a belső munkára, amelyre sokakat pusztán az év vége csábít, éppen arra ösztönöz bennünket egész évben a Holdidő, ciklusunk, belső ritmusunk, év- és életkörünk. Éppen ebben áll a nőiség varázsa. Nem kell egész évben hordanunk, cipelnünk valamit, hogy aztán egy napon egy szuszra próbáljunk megszabadulni, konklúziót levonni és integrálni. Egész éves tudatos belső munkánk, "MéhbeMerüléseink", a Hold ciklusai éppen arra tanítanak meg bennünket, hogyan éljünk könnyedén ciklusunk erejével és a Hold önmagunkban is kiteljesíthető minőségeivel. Megtanítanak arra, hogyan használjuk fel folyamatosan az általuk nyújtott lehetőséget egész évben. A velük való együttáramlás által kínált folyamatos elengedés, befogadás, megtartás, visszahúzódás, befelé fordulás, kiáradás, kiteljesedés minőségeivel, energiáival, hozzájuk kapcsolódó női rítusokkal, méh mágiákkal dolgozva, az élet áramlásásának folyamában tisztítjuk önmagunkat az Újholdtól Teliholdig, a Teliholdtól Újholdig tartó lüktetésben, vagy ha úgy tetszik:a tudatosan megélt menstruációtól az ovulációig, a tudatosan megélt ovulációtól a menstruációig tartó belső ritmus hullámai által újulunk meg újra és újra az év és életünk során.

Kívánom, hogy továbbra is legyetek erősek és kitartóak folytatni a belső munkát! Kívánom, hogy legyetek önmagatok által boldogok! Kívánom, hogy az elfogadást és szeretetet elsősorban önmagatok felé gyakorolva legyetek jóbarátságban önmagatokkal, hogy a képesek legyetek mások felé is sugározni! Kívánom, hogy tudjatok női erőitekkel élni és, hogy női böcsességetekre hagyatkozva, a Méh énekét meghallva képesek legyetek a női lét legfinomabb minőségeiben, lágy folyamként áramlani, hullámozni, fodrozódni és mások számára megnyilvánulni továbbra is... a következő pillanatban és az elkövetkező esztendőkben is...


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő