Méhgyógyítás

Egyre több nő hallja meg a hívószót, amely arra sarkallja őket, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak méhük reprodukciós természetén túli megismerésére és megértésére. Egyre többen ismerik fel, hogy méhük egészsége nagyban befolyásolja nőiségük teljességének minőségét. Talán azért is van így, mert egyre több nő érintett a női szervek megbetegedésében, a menstruációs problémák és kellemetlen tünetek-, termékenységi gondok-, szexuális zavarok megélésében. Sok esetben az orvostudomány a pontos diagnózis felállításán túl tehetetlenné válik a problémák kezelésében, a zavarok és helytelen működések megszüntetésében és végül hosszas gyógyszeres kezelések, terápiák, műtétek, beavatkozások sora után kénytelen elengedni a páciens kezét, aki sokszor ezután magárahagyottnak, elárvultnak, de legfőképp reményvesztettnek érzi magát. 

Azonban szerencsére egyre inkább elérhetővé válnak olyan természetes gyógymódok, amelyek kiegészítő vagy alternatív terápiás lehetőséget nyújtanak és, ami talán ennél is fontosabb, felszínre emelkednek és elérhetővé válnak olyan elfeledett női bölcsességek és egészségpraktikák is, amelyet őseink hagytak ránk. A visszaemlékezések, a felelevenített tudások nem csupán a női spirituális és szellemi erőket segítik újra életrehívni, helyreállítani, hanem útmutatást adnak abban is, hogyan és miként, milyen eszközökkel tehetünk női egészségünk helyreállításáért és megőrzéséért. 

Ne felejtsük el azonban azt, hogy a természetes, ősi gyógymódok bármennyire is vonzóbbak számunkra, mint a modern orvostudomány által kínált művi- és gyógyszeres kezelések, az első mindig a korrekt orvosi kivizsgálás és diagnosztizálás. A problémák pontos okának feltérképezését mindig erre alapozzuk, hamár ilyen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a modern orvoslás tényeket képes megállapítani és nem csak találgatja, spekulálja betegségeink helyét, szervi eredetét. Aztán miénk a választás milyen eszközzel indulunk el a gyógyulás útján. 

Tapasztalataim szerint az egyik leginkább hatékony és működő női gyógymód és prevenciós lehetőség a yoni szauna, vagyis a hüvelyi gőzölés, amiről egy korábbi bejegyzésben írtam Ősi gyógymód modern nőknek címmel. Magam is eredményesen alkalmaztam és több terápiás munka során egészítettük ki a mentális munkát és életmód változtatásokat ezzel a módszerrel, nagyon jó tapasztalatokat szerezve és sikert érve el. Könnyedén elvégezhető művelet otthoni körülények között is, ha tudjuk mikor, milyen gyógynövények erejét kell segítségül hívni a női szerveket érintő betegségek ilyen módon történő kezelése alkalmával. 

A lehetőségek sorát a hasi masszázs technikák, az illóolajok alkalmazása, gyógynövény főzetek fogyasztása, méh pakolások, speciális fürdők gazdagítják, de ezeknél a módszereknél fontosabbnak tartom, azt a tudat- és lelkiállapotot, amellyel önmagunk gyógyításához nekilátunk. Az általam alkalmazott módszerekben ezért is kapnak nagy hangsúlyt a mentális technikák, a "MéhbeMerülés" gyakorlatai, melyeknek a kidolgozására és átadására nagy figyelmet fordítok. 

A nő gyógyulása mindig belső erőből fakadó belső munka. Minden külső terápiás eszköz csupán támogatni és segíteni tudja a folyamatot, amin keresztül halad akkor, amikor elszántan a gyógyulás útjára lép. Legkevesebbet pedig a gyógyulás útján segítő, kísérő személy tehet érte, aki pusztán információval, eszközök átadásával segíti, ajánlásokkal, lehetőségekre való rámutatással, jól megfogalmazott, jó időben feltett kérdésekkel, de a harcait nem vívhatja meg, feladatait nem végezheti be helyette. Fontos ezt megérteni. A segítő érdekében is és a gyógyuló nő érdekében is. Mindkettőnek árt a helytelen hozzáállás. A segítő, kísérő szerepének túlértékelése nem csak rombolja a személyiségét, tévútra viszi, megköti és egy idő után gátolja szellemi fejlődését, hanem megfosztja az önmagát gyógyító asszonyt attól, hogy saját erejére ismerjen, hogy felfedezze, mekkora erő lakik benne, méhében, méh-szívében és képes önállóan egyedül, önmaga által annak mozgósítására és felhasználására. Pedig lényegében a gyógyulás és öngyógyítás lényege és célja ez, és úgy gondolom magának a gyógyulásnak a kulcsa is. Maga a betegség, blokk, probléma, ami a női szervek és a női lélek vonatkozásában felmerül és munkára hívja a nőt, kiválasztottá teszi és lehetőséget kínál arra, hogy megtanulja figyelmét önmagára fordítani, s engedje érzékennyé válni önmagát méhe jelzéseire és üzeneteire. Megtanulja használni intuícióit, zsigeri ösztöneit, s elfeledett részeivel egységbe kerülve, teljes egésszé növessze önmagát. Végül a gyógyulás pillanatában már nem csak hallja, hanem érti is, érzi is Méhének énekét, hangját, s a benne fakadó gyógyító erőre ismerve, önmagát emeli fel általa. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek