Tiszta szentély - a Méh energetikai megtisztítása

Mindaz, amit a méhünkben hordozunk meghatározza azt, ahogyan megéljük az életünket. Negatív emlékei, tapasztalásai, sérülései, sebei nem csak az ősbizalom által adott életbátorságot akadályozzák, de rontják a nő kreativitását, akadályozzák intuícióit és inspirálódását, de túl ezen ártó hatással vannak a boldog párkapcsolat és szexualitás kialakítására és átélésére, sőt még a termékenységre is.
A méh, mint energetikai és spirituális szerv nyitott emberi kapcsolatainkra. Befogadja és táplálja azokat, akikkel kapcsolatba kerülünk. Láthatatlan szálakkal fűz össze emberekkel, vagy épp láncol szituációkhoz, főleg mikor még nem vagyunk tudatában ennek a működésnek és ezt kvázi válogatás nélkül teszi.  Régi szerelmek, elhunytak, olyan emberek, akik ártó szándékkal vannak felénk csatornát lelhetnek energiáinkhoz. Amíg nem tudjuk kiket "hordozunk" magunkban, gyakran összekeverhetjük ellenségeinket és szövetségeseinket. Azokat, akikkel kölcsönösen tápláljuk egymást, s azokat, akik csak belőlünk táplálkoznak.
Legnyilvánvalóbb nyomokat a régmúlt szerelmek, volt szeretők, futó kalandok hagynak maguk után. Mielőtt új kapcsolatba kezdünk fontos, hogy az ilyen fájó sebeket kitisztítsuk méhünk teréből.
A negatív érzelmek és tapasztalatok feldolgozása, a méh terének tudatos tisztítása gyógyítja nem csak magát a méhet, de a nőben működő férfi és női minőségeket egyaránt, mely aztán az életben is gyógyulást eredményez a párkapcsolatok terén. Amikor képessé válunk a negatív energiák hatása alól mentesíteni magunkat, olyan energiákat szabadítunk fel, amelyek teljesen más minőségű szexuális életet tesznek megtapasztalhatóvá. Ennek a megújult kreatív energiának és szexualitásnak a következménye a testi-lelki jóllét állapota, amely alapja az egészséges, kiegyensúlyozott, harmónikus emberi- és párkapcsolatoknak.
Mindez nem csak a nők esetében, de a férfiak energetikájában is fennáll. Amikor a szerelmes együttlét során magját a nőbe engedi, ugyan úgy összekapcsolja magát energetikailag a nővel, ahogy a nő méhe befogadja és összeköti tápláló energiáinak forrásával a férfit. Mindkét nemre igaz, hogy amíg nem vágják el az energetikai kapcsolódások szálait, addig nem képesek teljesen és totálisan egy valakihez kapcsolódni. A nők zavartak, céljukat vesztettek és sekélyesek lesznek, a férfiak pedig nyughatatlanok és mindig új nő után vágyakoznak. Amikor egy férfi erősen függővé válik egy nő méh energiájától, ami nem arányos a szerelem, vagy a szeretet mértékével, nehezen megszakítható kötődést érez. Ilyenkor történik, hogy újra és újra feltűnik, megjelenik váratlanul a nő életében a szakítás után is, amolyan "veled nem, de nélküled sem" kapcsolatot kialakítva.
Fontos tudatosítani magunkban, hogy mindennek ismerete nem hatalmaz fel bennünket arra, hogy sorsunk alakulásáért, kudarcainkért, megrekedtségünkért mást tegyünk felelőssé önmagunkon kívül. Mindazokra, akiket valaha magunkba fogadtunk, akár szexuális, akár egy kapcsolati tekintetben és olyannyira részünkké váltak, hogy hatást gyakorolnak mindennapjainkra, valójában önmagunk mélyebb aspektusait képviselik és olyas valamivel szembesítenek bennünket, amit nélkülük nem láttuk volna meg. El kell jutni oda, hogy harag és neheztelés nélkül tudjunk dolgozni ezekkel a felismerésekkel. Önmagunkat gyógyítani nem azt jelenti, hogy másokra mutogatunk, okolunk, hibáztatunk, felmentjük magunkat, vagy épp eltusolunk, tagadunk valamit, hanem azt, hogy felelősséget vállalunk és
 visszaszerezzük a kontrollt önmagunk felett.
Annak, hogy figyelmet szenteljünk méhünk energetikai terének tisztántartására generációs jelentősége és vonatkozása is van. Méhünkön keresztül olyan lenyomatokat örökítünk át gyermekeinkbe, amelyeket a mi megoldásaink híjján nekik kell magukban megoldani. Egyre távolabb kerülve a probléma gyökerétől ez azonban egyre nagyobb kihívást jelent. Szélsőséges esetben az anyát ért, feldolgozatlan szexuális abúzus a gyermek szexualitását, az ellenkező nemhez fűződő viszonyát is döntően befolyásolhatja.
A MÉH TERÉNEK TISZTÍTÁSA - az alap gyakorlat
(A korábbi "Méh Mandala" programok alkalmával végeztük ezt a gyakorlatot, ami amolyan tűzoltás. Alkalmas arra, hogy véget vessen olyan kötődéseknek, amelyek nem szolgálják tovább a nő fejlődését és gátakat, blokkokat okoznak érzelmi életében. Nem alkalmas azonban arra, hogy a méh terét tökéletesen rendezzük és tisztítsuk energetikailag. Az ezt szolgáló gyakorlatokat, rítusokat, mentális technikákat személyesen kell/lehet elsajátítani, összetettségükre való tekintettel.)
- Kényelmesen helyezkedj el. Szánj időt a pillanatba való megérkezésre. Nyugtasd el a légzésedet, csitítsd a gondolataidat.
- Tudatosítsd a szándékot, a motivációt, ami miatt a gyakorlat elvégzése mellett döntöttél.
- Tedd a kezed a méh területére és csak lélegezz... mintha a méh terén át lélegeznél.
- Engedd, hogy nyíljon, s olyanná váljon, mint egy nyitott ablak, amelyen üde, friss szellő áramlik át.
- Képzeld el azt a személyt, akitől meg szeretnéd vonni figyelmed és energiáid. Lásd őt a lehető legélénkebben magad előtt.
- Próbáld nem csak meglátni, de megérezni és megérteni is...
- Gondold végig kapcsolatodat ezzel a személlyel. Mit adtál és mit kaptál, mit tanultál? Miben vált hasznodra ez a kapcsolat?
- Tudatosítsd a benneteket összekötő szálakat, az érzéseket, amelyek fenntartják a kapcsolatot.
- Engedd felszínre az emlékeket és engedd, hogy érzelmeket váltsanak ki belőled. Szánj erre annyi időt, amennyi csak szükséges.
- Kérdezd meg magadtól, hogy akarod e hordozni magadban ezt a személyt tovább? Kész vagy e az elengedésre?
- Engedd, hogy intuitív válaszok érkezzenek a méh terének legmélyéből.
- Kis idő múltán fókuszáld az energiáid. Újra tudatosítsd és erősítsd meg a szándékod.
- Vizualizáld magad és őt, látva ahogy áramlik köztetek az összekötő energia.
- Vizualizáld, ahogy ebben a jelenetben kezedben karddal állsz, amelyet egy mély belégzést követően a magasba lendítesz, s egy határozott kilégzés következtében lesújtasz vele, egyetlen mozdulattal elvágva az összekötő szálakat, visszaadva és visszakapva mindkettőtök szabadságát.
- Ismételd meg ezt háromszor.
- Adj időt az érzéseknek, engedd magad tisztulni... engedd jönni a könnyeket. Méhedből erednek...
- Szánj időt arra, hogy megnyugodj. Ez a gyakorlat felkavarhat, ez természetes.
- Fokozatosan térj vissza, a megkönnyebbülés tudatában. Koncentrálj a légzésedre... majd a testérzeteidre... és fokozatosan tárd ki a figyelemed a külvilág ingereire.
A megtisztított méh alkalmassá válik a tudatos befogadásra energetikai, érzelmi és akár biológiai értelemben is. (Utóbbi esetben persze összetettebb és célzott, átfogó terápia szükséges.)  Ha megismerjük a méh finom szinteken való működésének módját, energiáit támogató erőként hasznosíthatjuk, vagy épp szeretteink hasznára fordíthatjuk. A legfontosabb a tudatosság. Nőként meg kell tanulni védelmezni és bölcsen élni méhünk által ránk ruházott lehetőségeinkkel. Nem csak az életünk, de emberi kapcsolataink tekintetében is döntő jelentőségű ennek fel- és elismerése, megtapasztalása.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek