Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Méheltávolítás

A blog bejegyzések, a Holdköszöntő oldal, valamint a NőBarlang csoport témái a nőiség, a női ciklus, a méh energiái, szerepei és ezek szakrális tanításai körül mozognak. Több nő is felkeresett az elmúlt időszakban, akik méh eltávolításon estek át. Arról kérdeztek: mi a helyzet azokkal a nőkkel a szakrális tanítások és a méh munkák tekintetében, akiknek nincs meg ez a női szervük. Ennek okán bátorkodom írni, ebben a tabunak számító és érthetően érzékeny és nehéz témában ezt a bejegyzést, mert bár tapasztalattal nem rendelkezem, információm van ezzel kapcsolatban, amit szívesen megosztok...

A méh eltávolítás sokszor a legkönnyebb útja annak, hogy a női betegségeket valamiféle módon kezeljék, rendezzék. Manapság talán már nem olyan nagy számban végeznek méh eltávolító műtéteket, mint a nőgyógyászat hajnalán, amikor is nem csupán a nőgyógyászati megbetegedések, de a nő egyéb egészségügyi problémájának megoldását is ebben látták. Ma már erről nincs szó, bár azt gondolom, sokkal több esetben távolítják el nők méhét, mint az valójában az egyetlen járható út lenne, de ez csak amolyan zárójeles megjegyzés. Ezzel együtt léteznek olyan helyzetek, állapotok, amikor a beavatkozás elkerülhetetlen. Van, hogy a méh eltávolítása esély az életre.

Egy nőnek nagyon sok mindent kell önmagában újrarendeznie egy ilyen drasztikus beavatkozás után. Tisztázni kell önmagában kényes kérdéseket, mert akárhogy is, de a teste és az elméje létrehozott egy állapotot, ami végül a műtéthez vezette. Kialakított egy betegséget, felborult rendet, vagy épp egy olyan szituációt, ami a veszteséghez vezetett. Ez a kialakított mentális és fizikai állapot nem zárul le azzal, hogy a beavatkozás lezajlik, ahogy egyéb betegségek, egyensúlytalanságok esetében sem tekinthető megoldottnak a probléma, amíg a kiváltó okot nem szüntettük meg. Ez a kiváltó ok pedig általában nem a szervek szintjén ered, hanem az életmódban, gondolkodásmódban, feldolgozási folyamatainkban, önazonosságainkban. 

Méh eltávolításon átesni azonban távolról sem jelenti azt, hogy egy nő, nem nő többé. Ennek ellenére sokszor küzdenek a műtéten átesett nők a kívülállóság, kirekesztettség érzésével, mert úgy élik meg a helyzetet, hogy többé nem tartoznak a teljes értékű nők közé. Egy nő egy petefészekkel, petefészek nélkül, vagy méh nélkül is épp olyan értékes nő, mint azok, akik fizikailag rendelkeznek ezekkel a szervekkel. De az tény, hogy ez az élettapasztalat egyértelmű felhívás arra, hogy a nő újra definiálja önmagában a nőiség fogalmát és kérdéseit. 

Női szerveink nem csupán fizikai szinten működnek. Éppen ezért, akár a petefészekről, akár a méhről beszélünk, szellemi terük még eltávolításuk után is megmarad. Több nővel beszéltem, akik méh-, vagy petefészek eltávolításon estek át. Arról számoltak be, hogy továbbra is érzik és élik méhük energiáit. Egy nő akkor is képes ezekkel az energiákkal együttműködni és dolgozni, ha a szerv maga már nincs jelen. 

Ebben az esetben még inkább fontos az, hogy a méh eltávolításon átesett nők továbbra is fenntartsák és őrizzék természetes ritmusukat, hiszen pszichésen és hormonálisan is szükségük van ennek a ritmusnak a megtartására. Szorosabbra kell fűzni kapcsolatukat a Holddal, a legősibb női princípiummal, ami nagy segítséget és támaszt ad ebben. Fogyatkozása és göbölyödése elevenen tartja a nőben a ciklus folyamatát. Mindemellett egy nőt egyéb dolgokra is hív ez a megélés. Úgy mondják, hogy a méh eltávolításon átesett nőknek, asszonyoknak fontolóra kell venni azt, hogy mások szolgálatába álljanak és elkezdjék tanítani a lányokat és nőtársakat, hogy elkerüljék azokat a téves mintákat, amelyek a méh eltávolításához vezethetnek. Hiszen ezekkel ők már pontosan tisztában vannak, főleg ha szembenéztek és megértették megélésük tartalmát és üzenetét. Másokat szolgálni a tanítással mindig alázat. De semmiképpen sem megalázkodás. Segítő szerepben támogatni nőtársainkat, egymást, pozitív vagy negatív megéléseink mentén tudjuk csak hitelesen. Mindkét minőségű tapasztalatból tanítóvá vált nőkre szükség van most, igazán. Ehhez azonban be kell járni és elejétől a végéig látni kell az utat...

A feladat, amire hív a méheltávolítás:

- megismerni és megérteni nőiégünket
- megtalálni ellenállásainkat, hárításainkat a témában
- szembenézni önmagunkhoz, nőségünkhöz, méhünkhöz való viszonyulásainkkal
- megérteni milyen minta, rögzültség, kondicionltság vezetett közvetetten, vagy közvetlenül a beavatkozásoz
- újra definiálni nőiségünket és életünket
- rátalálni a női erőre
- tovább adni a tapasztalatot és a tudást
- nők segítése

A méh eltávolítása után egy nőnek nem lehet többé gyermeke. Ezt abban az esetben a legnehezebb elfogadni, ha még nem hozott életet a világra. Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy gyermektelen nő élete is lehet beteljesült. Méhe szellemi terének alkotó erejét továbbra is megélheti és meg is kell élnie számos más formában. Az alkotás segít lelkileg is túljutni a megrázkódtatáson. Érdemes felkeresni olyan közösségeket és csoportokat, ahol lehet nyíltan beszélni a témáról és ki lehet mondani bármilyen érzést és gondolatot, ami megjelenik. A legnagyobb támogatást a hasonló tapasztalaton étesett nők tudják adni egymásnak  egy ilyen helyzetben és kell is, hogy ilyenkor éljünk a női körök adta lehetőségekkel és elfogadjuk azt a támogató, megtartó szeretetet, ami körülöleli a kör tagjait.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő