Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Holdnapló

A nőt ciklusa folyamatosan a jelen pillanat megélésére ösztönzi. A férfiak lineáris életútjával szemben folyton változásban van és egyensúlyának fenntartásához szükséges számára, hogy kövesse ciklusa folyamát, figyelembe véve mire hívja az éppen megélt szakasz. Ehhez kellenek különböző ismeretek, amelyek segítenek a tájékozódásban, de még inkább fontos a saját tapasztalatok begyűjtése. Ennek egyik praktikja a Holdnapló vezetése, amely segít megismerni a nő saját ciklusának különböző energia minőségeit. 

A Holdnapló vezetése által a nő olyan mintákat képes felismerni önmagában, melyek megértésével nagyobb türelemmel tud lenni változékonysága iránt, megértve a benne zajló, éppen aktuális folyamatokat. Ez hamar hozzásegítheti ahhoz, hogy harmóniába kerüljön és gyengéd együttműködést alakítson ki belső világával.

Mikor a ciklusoddal kezdesz dolgozni észreveszed, hogy mennyi-mennyi változás zajlik a testedben és a lelkedben hónapról hónapra, melyek összefüggése rendszerbe, azaz női rendbe von téged.


Felfedezheted, hogy a jelenlévő energia minőségek, amelyek megjelennek benned, a női szervek ritmusa, a hüvelyben hétről hétre alakuló változások hogyan hatnak érzelmeidre, reakcióidra, alkotóerődre, szexualitásodra, szellemi aktivitásodra, koncentrációs képességedre. Ha ennek a tudásnak önmagadról a birtokában vagy, képessé válsz arra, hogy egész hónapban gazdálkodj energiáiddal és jól használd fel a benned ható erőket. Tudd mikor minek van éppen ideje. 

Holdnaplót vezetni nem ördöngősség és nem is igényel sok időt, csak éppen annyit, amit minden nap szükséges magadra szánnod. Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy háttérbe szorítsuk magunkat másokkal szemben. Ez nem helyes. Ha az a család rendjébe, életmódjába és szükségleteibe nem is fér bele, hogy órákig foglalkozz magaddal, hosszas elmélkedéseket és gyakorlatokat folytass, annyival mindenképpen tartozol magadnak, hogy legalább napont néhány percet arra fordíts, hogy közelebb kerülj saját nőiséged teljességének megismeréséhez és ennek a ráfordításnak a gyümölcsét a veled együtt élők is megízlelik majd. 

Elszántad magad? 

Akkor nincs más dolgod, mint választani egy szép füzetet, amibe feljegyzed, amit szükségesnek érzel az adott nap megéléseiből és tapasztalataiból. Nem kell klasszikus értelemben napló vezetésbe fognod, de van néhány irányelv, amit tudatosíts és egy-egy szóban rá vonatkoztatva jegyezd fel tapasztalataid nap, mint nap.

Mindenek előtt jegyezd fel, hogy A CIKLUS HÁNYADIK NAPJÁN JÁRSZ éppen és MILYEN FÁZISBAN VAN A HOLD. Ha elmélyül a belső munkád ennek fontos jelentőséges lesz, később még beszélünk róla. 

Ezt követően határozd meg egy szóban a következőket:

ENERGIA SZINT (dinamikus, levert, aktív, passzív, használható, használhatatlan stb.)
ÉRZELMI ÁLLAPOT (kedves, érzelmes, feszült, ingerlékeny, simulékony stb.)
KIFELÉ IRÁNYULTSÁG (kreatív, kommunikatív, tettrekész, befelé forduló, csendes stb.)
SZEXUALITÁS (kezdeményező, vágyakozó, csábító, hárító stb.)
FIZIKAI ÁLLAPOT (kellemetlen testi tünetek, erő, gyengeség, betegség)
...és az ÁLMOK, melyeket a ciklus minden szakaszában figyelünk, de a menstruáció idején minden részlete fontos lehet, mivel fogékonyabbá válsz tudatalattid üzeneteire. Jegyezd fel a szereplőket, minőségeket, benne érzett érzelmeidet, színeket, formákat... minden fontos lehet, akkor is ha rögtön nem tudod értelmezni. 

Ezzel a néhány perces gyakorlattal esténként már sokat tettél önmagadért. Csak néhány perc, de sok-sok tapasztalás önmagadról. Ha még többet szeretnél megtudni, megfigyelheted hogyan alakul vízháztartásod, hogyan változik a yoni izomzata és nedvessége a napok során, vagy hogy hogyan alakul testhőmérsékleted. 

Ha elszántad magad az útra, máris olyan fontos információk birtokában teszed meg majd az út első szakaszát, melyek valódi kinccsé válnak majd. Már 3 hónap belső munka és Holdnaplózás eredményeként tudatában lehetsz annak, mikor mit várhatsz magadtól és mit várhatnak tőled mások, mikor mit tudsz adni magadnak és mikor mit a világnak. Megtalálva a benned működő mintákat beilleszkedsz saját női rendedbe és ennek jótékony hatását nem csak te, de a körülötted élők is élvezik majd és hasznát veszik.Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő