Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Újhold Rítus

Mikor a kiteljesedése után a Hold elkezd fogyatkozni, az inspiráció időszakából a reflexió idejébe lépünk át. Az Újhold időszaka magában hordozza sötétséggel, árnyoldalunkkal való szembenézést. Egyúttal ez a fordulópont átvezet bennünket ismét a növekedésbe, s az örök körforgásban megkezdődik újra a kiteljesedés.

Az ÚJHOLD energiái előtte és utána 1-2 nappal intenzíven érzékelhetők. Támogatják a befelé fordulást és az eltöprengést életünk dolgai felett.

Ezen az estén összegyűjtheted azokat a dolgokat, amelyek elengedésre várnak. Rendezhetsz magadnak, vagy akár pároddal, családoddal közösen szertartást, amely során összegyűjti ki-ki magának azokat a dolgokat, amelyeket szeretne elengedni, megszüntetni. Mi az a gondolatmenet, megszokás, berögzültség, nem kívánatos élethelyzet, viszonyulás, hozzáállás, amitől szeretnéd/szeretnétek visszavonni az energiákat. Légy/legyetek tudatában ezeknek is majd az Újhold estéjén! Akár össze is lehet írni ezeket a gondolatokat, amelyek megjelennek benned/bennetek.

Az Újhold előtti napokban összegezd azt is, hogy honnan, hova érkeztél, hol tartasz éppen. Tudatosítsd, hogy milyen tervnek, folyamatnak szeretnél energiát adni az Újhold megjelenésével. Tisztázd le magadban, hogy milyen irányok és célok felé szeretnél mozdulni a következő időszakban. Mérlegeld, hogy milyen életterület igényli leginkább a felé fordulást és a törődést. Egyszóval, a napokban végezz önvizsgálatot, hogy az Újhold napján határozottan és tudatosan tudj majd dolgozni arra a témára, amit választasz. Hangolódj...

INSTRUKCIÓK AZ ÚJHOLD ESTÉIRE:

Elérkezett az Újhold ideje. Az elmúlt két napban végig gondoltad mi az ami elengedésre, megszüntetésre, az energiák visszavonására vár, s mi az, amit erősíteni és táplálni szeretnél. MA este, amikor időt töltesz önmagaddal, csendesítsd el az elméd. Végy egy kellemes fürdőt. Csepegtess a vízbe kedvenc illóolajodból. Dörzsöld le a tested olajba kevert sóval, amibe szintén tehetsz egy pár csepp illóolajat. Tudatosítsd, hogy ebben a fürdésben lemosol magadról, minden elhasználódott, elhalt idejét múlt gondolatot és energiát. Megtisztulsz testedben és lelkedben egy új kezdet számára. Majd vonulj el egy zugba az otthonodon belül. Gyújts meg egy gyertyát, ha tudsz égess faszénen zsályát, vagy rozmaringot, ezek védelmet adnak, támogatják a tisztulást, tisztánlátást.

Szánj egy kis időt arra, hogy az elmúlt napokban összegyűjtött gondolatokat, kicsit más szempontból is végig gondolod. Vedd végig az elengedésre váró dolgokat: mire tanítottak meg, miért volt egy ideig jogos a jelenlétük az életedben. Biztos, hogy minden negatív volt, amit idesoroltál? Tudatosítsd, hogy nincs jó és rossz, keresd meg mi az, amiért értelme volt jelenlétüknek az életedben. Ha meg vagy: írd össze azokat a dolgokat, melyeket valóban szeretnél végleg elengedni, megszüntetni, visszavonni belőlük az energiáid. Írd fel egy kis papírra ezeket címszavakban.

Egy másik papírra írd fel címszavakban, mi az amit táplálni szeretnél, mi az aminek energiát kérsz és adsz. Fontold meg, hogy amire vágysz, valóban szükséges e, pozitív irányba viszi e az életed, segít-e, szolgál-e téged a fejlődésben és haladásban. Ha találsz olyat, ami mégsem az a vágy, ami igazából hasznos számodra, még felírhatod a másik kis papírra és elengedheted... Ismered a mondást: "vigyázz mit kívánsz... mert megkapod!"

Ha meg vagy: Egy tűzálló tálcán, alátéten, a gyertya lángjában égesd el a papírkát, amire felírtad az elengedésre váró dolgokat. Kérd meg a mai Hold energiáit, hogy szüntesse meg az életedben ezeknek a dolgoknak a jelenlétét. Kérd a támogatását az elengedéshez, és az erők visszavonásához. Miközben elégeted a papírt, tudatosítsd, hogy mindezek a dolgok, amiket felírtál, eltűnnek az életedből. Persze tudd azt is, hogy a Te erőfeszítésedre is szükség lesz, de ezzel a szertartással energiát, lendületet, és a szándék erejét adod a változásnak. Ne felejts el hálát adni ezeknek a dolgoknak a tanításért, azokért a dolgokért, amihez hozzásegítettek, amiket megértettél általuk.

Mikor elég a papír, érezd át a lehető legteljesebben, hogy ezek a dolgok már nincsenek jelen az életedben. Tudd, hogy megszűntek működni, hatni benned. Engedj teret a megkönnyebbülésnek, a felszabadulásnak.
Ha sikerült teljesen átélned ezeket az érzéseket, fordulj azok felé a dolgok felé, amelyeket táplálni szeretnél. Még egyszer olvasd át a papírkádon szereplő címszavakat. Majd merülj magadba, fordulj egészen befelé.

Tedd a kezed a hasadra, a két petefészek területére, vagy ahol jól esik. Érezd a teret, érezd és tudatosítsd a méhed. Teremts kapcsolatot vele. Majd méhed terében idézd fel azokat a terveket, célokat, gondolatokat, amelyeket összegyűjtöttél. Engedd a magjaikat megfoganni méhed terében. Érezd és lásd, ahogy benne életre kelnek és kivirágoznak. Kérd meg a Holdat, hogy energiáival támogassa elhatározásaid, ha az mindenek javát szolgálja. Maradj együtt ezekkel a képekkel. Éld át őket, mintha már meg is valósultak volna.

Mikor vége a szertartásodnak maradj egy kicsit ebben a mágikus térben. Lazíts, pihenj, igyál egy pohár bort, vagy levendula teát. Adj hálát magadnak, hogy időt szántál az Újhold Rítusának elvégzésére.

Ha van kedved 21h-tól kapcsolódj be a közös meditációba, amelyet minden Újhold és Telihold alkalmával végzünk és vedd magadhoz a csoport erejének támogatását. Várunk!

A következő napokban megismételheted a folyamatot, hogy tovább erősítsd azt.

...és természetesen, ha nyitott rá a párod, akkor közösen is elvégezhetitek a gyakorlatokat. Erősítsétek meg a közös célokat, terveket és engedjétek el a kapcsolat negatív energiáit...


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő