A “Leány” és a Tavasz

Március 20-21. a Tavaszi Napéjegyenlőség ideje. Mostanra beléptünk a statikusság elengedésének időszakába. Megindulnak a természetben az áramlások és áradások, felszínre kerülnek a télnek áldozatul esett elmúlt lények tetemei, s új élet sarjad elbomló emlékükön. Ahogy a Természet, úgy mi magunk is megújulunk ilyenkor.

Mi nők sokkal inkább egységben és összeköttetésben állunk a Természettel, mint a férfiak. Életkörünk, havi ciklusaink, mind leképezik testünkben a Természet ritmusát. Ami kívül az évszakok változékonyságában, a napszakokban, a Hold fázisokban történik, egy nőben biológiailag, hormonálisan, érzelmileg is lezajlik újra és újra egy életen át. Folyamatosan éljük mindennapjainkban a körforgást kicsiben és nagyban. Így azzal, ha újra felvesszük a kapcsolatot a Természettel, saját női minőségünkhöz, saját természetünkhöz is közelebb kerülhetünk, s megérthetjük életünk ciklikusságának titkát és erejét. Ezzel a megértéssel alkalmunk adódik arra, hogy felszámoljuk belső konfliktusainkat, elengedjük azokat az elvárásokat, melyeknek önmagunk megtagadásával tudtunk csak megfelelni, női létünket megnehezítve és torzítva ezzel, s új minőségbe emelhetjük életünket, ösztönös működésünkhöz visszatalálva.

A tavasz időszakához , a napszakok közül a délelőtt tartozik, amely a “Leány, vagy Szűz” archetípus minőségét hordozza. Szimbolizálja a női ciklus első szakaszát, a megtermékenyülés előtti állapotot, a dinamikus erőt, inspirációt és megújulást. Ebben az időszakban a nők nyitottá válnak, készek befogadni az új tapasztalatokat. Ez az archetípus független, magabiztos, képes szembenézni a nehézségekkel és kihívásokkal, az aktív női természetet jeleníti meg. A tavasz, ahogy a “Leány” életszakasz, ideje az újjászületésnek, regenerálódásnak. A téli alászállásokból szerzet tapasztalatok, látomások felszínre emelésére, megvalósítására, kifejeződésére ad alkalmat. Ilyenkor a tavaszban áradó energiák által támogatva vannak az új tervek és új célok. Engedd szabadjára kreativitásod és merj álmodni magadnak egy kellemes jövőt, most van ennek a legjobb ideje.

Mentálisan is megváltozik a világhoz való hozzáállásunk, mintha a tavaszi áradások elmosnák a sötét és súlyos gondolatokat.  Elménk tisztábbá és derűsebbé válik, “fejben” is megerősödünk.  Elmúlt a gyásznak és az elmúlásnak, nélkülözésnek és begubózottságnak fagyos ideje, s figyelmünk a jövő felé fordul, megnövekedett életerőnk az új ciklust ünnepli. 

WWSbacks520

Ha aktiválni szeretnéd magadban a tavasznak, és ezzel a “Leány” archetípusnak az energiáit, íme néhány ötlet:
- viselj színes ruhákat
- ölts magadra csipkét, vedd elő legszexisebb fehérneműid
- a fehér szín tovább erősíti a ‘szűzies’ minőséget
- élvezd megújuló szexualitásod
- viselj szoknyát, a fodrok szimbolizálják és megidézik a bőséget
- engedd ki a hajad, hagyd, hogy játsszon és bújjon benne a tavaszi szél.
- szőj terveket, tűzz ki célokat
- menj ki a Természetbe, s hagyd, hogy megérintsen az életöröm
- énekelj, dobolj, táncolj (az mindig jó!)
- légy játékos
- beszélgess emberekkel, menj társaságba, ideje újra koncertre, színházba látogatni.

Fontos azonban, hogy miközben tavasszal a “Leány” energiáit mozgósítod magadban, maradj egyensúlyban a női életkör többi fázisával is. Azok a nők, akikben domináns ez az archetípus könnyen karrieristává és túlzottan becsvágyóvá válnak…
Használd a tavasz kezdetét arra, hogy salaktalanítod, méregteleníted a tested. Engedd, hogy az áradó vizek lendületet adjanak belső áramlásodnak is. Engedd felszínre törni érzéseid, engedd kibuggyanni az örömök, fájdalmak, vagy épp a megkönnyebbülés könnyeit. Igyál sokat! A víz női minőség, és az érzelmekkel áll kapcsolatban. Engedd, hogy átmossa a tested és a lelked ez az energia. Mozogj többet, lélegezz mélyen! Engedd el a nehezet, súlyosat, élettelent. Fordítsd a figyelmet a megújulásra. Töltekezz a Nap tápláló erejével, s lépj be a Természet Szentélyébe, amint teheted!

Ha van kedved elvégezheted ezt a rövid meditációt is reggelenként:

Gyújts meg egy gyertyát és nézd a lángját. Aztán engedd lecsukódni a szemed. Engedd a figyelmed egyre mélyebbre önmagadban, s túl a testérzeteken érezd meg a fényt belső teredben. Engedd, hogy megvilágítsa belső világod, s fedezd fel, ahogy itt belül új sejtek milliói élednek benned, a létezés örömtáncába kezdve. Érezd magadban az életerőt, ami egyre esszenciálisabbá válik, ahogy ráirányítod a figyelmed. Érezd a Teremtés erejét önmagadban. Minden belégzéseddel táplálod ezt a belső erőt, s kilégzéseiddel egyre nagyobb teret teremtesz neki. Érezd, ahogy árad és áramlik benned. Maradj együtt, amíg jól esik, ezzel az érzéssel és képpel… Aztán adj hálát magadban, mindazért, amit megélhetsz, felfedezhetsz, megtapasztalhatsz önmagadban és a külvilágban. Tudatosítsd, hogy minden egyes mély légzés új energiát ad a nap során, s minden felesleges feszültséget könnyedén kilélegzel majd.  Tudatosítsd magadban a belső Fényt és Erőt, s tudd: bármikor visszatérhetsz ehhez a biztonságos és megerősítő belső képhez. Lassan nyisd a szemed, majd indulj, s tedd a dolgod a nap során a tavasz energiáinak lelkesedésével….

Ehhez az archetípushoz a növekvő félhold tartozik.


Keresd a 'Vörös Sátor' közösségét a Facebookon is!
Csatlakozz zárt női körünkhöz: www.facebook.com/groups/vorossator

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Illaberek