Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Szuper Hold és női misztériumok


A Telihold a kiteljesedett nőiség és az Istennő szimbóluma. A ma éjjel ránk ragyogó Telihold alkalmat ad arra, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat női minőségünkkel és ébresszük erősítsük magunkban energiáit, hiszen ezekben a napokban a női aspektust képviselő égitest által szimbolizált erő megnövekszik. Használd ki az alkalmat.  A következő esték kedveznek a mágikus szertartások végzésének. A rituálék visszavezetnek belső, kreatív, teremtő erőinkhez. Akár komolyan vesszük ezeket, akár játéknak tekintjük őket, mindenképpen lélekemelő egy estét legalább nőiségünknek szentelni, ébreszteni, hívni, életre kelteni önmagunkban a női misztériumot, mely korokon, generációkon át köt össze bennünket nőket elválaszthatatlanul egymással, s a HOLDDAL.

Ha eddig nem próbáltad, nem kerested ezeket a megéléseket, most jó lehetőség adódik, hogy tapasztalatot szerezz felőlük, saját megéléseden keresztül. Lépj a nőiség ezüstös útjára, vedd fel a kapcsolatot a Holddal, fogadd legjobb barátként, segítőként, vezetőként, aki a természetes nőiség felé vezető utat mutatja. Együtt haladva a Holdfázisokkal nagyszerű élményekben lehet részed. Változó arcának tükrében felismerheted saját életed mozgató erőit, törvényeit, s ehhez nem kell mást tenned, csak figyelned és engedned, miként áramlik és változik a Hold hónap során. Engedd el az ellenállást, legfinomabb érzékeléseddel hangolódj rá és kövesd az útját.

A bennünk is jelen lévő Holdciklus megfigyelésével olyan információkra tehetünk szert, melyeket nem csak lelki életünkben, de párkapcsolatunkban, munkánkban, kezdeményezéseinkben, vállalkozásainkban, döntéseinkben is kamatoztathatunk. 

Figyeld meg, hogy a Hold különböző fázisai hogyan hatnak rád. Milyen tulajdonságokat és minőségeket erősítenek fel benned? Mikor van kevesebb, vagy több energiád. Mikor vagy kreativitásod csúcsán és mikor van a tervek "vajúdásának ideje", s mikor az elengedésé, vagy megvalósításé. Figyeld meg mikor vagy kifelé forduló, aktív, közösségi hangulatban és mikor van a visszahúzódás, befelé fordulás és belső munka ideje. Mikor érzel kedvező energiát az alkotásra, mikor vágysz magányra, vagy békére inkább? A következő sorokban néhány Teliholdas "varázslatról" olvashatsz, melyeket azért gyűjtöttem itt össze, hogy segítsenek elindulni az úton, a benned élő női erő és Istennő felé.

Gyakorolhatod ezeket a tevékenységeket, módszereket egyedül, vagy barátnő(i)ddel, női hozzátartozóiddal együtt, így megerősíthetitek az egymáshoz fűződő bizalmas kötődéseket. 

A Hold lehívása: 

Ebben a tevékenységben a Hold tükörképe lesz a meditációnk tárgya. A lehívott kép puszta látványa is segít abban, hogy összekapcsolódjunk a női aspektusokkal és minőségekkel. 
Lazíts, engedd szabadon a hozzájuk kapcsolódó érzéseid és engedd, hogy az élmény felerősítse benned őket. Éld át lelked legmélyén mindazokat az érzéseket, amelyek a nőiséget jelentik számodra. Miután meditáltál ezeken dörzsöld be arcod, mosd meg kezeid, majd lábad abban a vízben, melyben a Hold is megfürdőzött. A Hold ragyogásában merített víznek hajdanán varázserőt tulajdonítottak. 

Holdvíz:

A Telihold estéi a Holdvíz készítésének ideje. Nem kell semmit tenned, csak tegyél ki egy tálban vizet úgy, hogy egész nap érje a Telihold fénye. A víz a nőiség eleme. Egyesítve a Hold erejével igazi "Hold esszenciára" tehetsz szert. Tovább erősítheted azzal, ha Holdkövet helyezel bele a tálba. Ezt a folyamatot a matriarchális társadalmak ideje óta gyakorolják a spirituális tapasztalásokra nyitott, a női misztériumot kereső és élő nők világszerte. Elkészített Holdvized mennyisége biztosítson a következő Teliholdig minden napra egy kortyot a Holderőből, amit újra és újra tudatosítasz magadban, mikor belőle iszol.

Hold tea: 

Teliholdkor és Újholdkor is jótékony hatású teakeverék, mely támogatja a Hold befolyását. Segíti a ráhangolódást Teliholdra, így akár a szokásos Telihold Meditációnk előtt is elkortyolgathatunk belőle egy csészével. 

10-10 g kenderpakóca, mezei katáng, nehézszagú ruta, 5-5 g aranycitromfű, köröm-, és búzavirág. Keverékükből 1 evőkanállal tegyünk 1 liter forrásban lévő vízhez, majd hagyjuk állni 10 percet. 

És hogy mire alkalmas még a Telihold ideje? 

  • párkapcsolati kérdésekben való döntésekre
  • hited megerősítésére
  • a termékenységgel kapcsolatos belső munkák gyakorlásához
  • a Holdfázishoz kapcsolódó kérdéseiden való meditációhoz

Kellemes időtöltést és eredményes töltekezést kívánok a Nőiség ősi erejéből.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő