Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

Sose bánd!

A múlt életünk története. Élményeink, tapasztalataink tárháza. Az út, amely a jelenben létező önmagunkhoz vezet. Ha úgy érzed valamit megbántál az életedben az azt jelenti, hogy nem tanultál belőle és nem nyert értelmet az esemény, döntés, cselekedet, találkozás, vagy búcsúzás. 

Mindannyian legfőképpen magának az Életnek vagyunk a tanítványai. És, mint tanítványok nem feltétlenül döntünk, vagy cselekszünk helyesen. Ez nem lehetséges. Döntéseinket nagyon sok minden meghatározza és csak az idő viszonylatában vagyunk képesek meglátni, hogy ami velünk történt, vagy amit tettünk annak volt e létjogosultsága. Ezért is teljesen természetes, ha olykor tévedésink látszódnak bizonyítást nyerni. Mindez azonban még nem ad okot a megbánásra. 

Nincs olyan helyzet, szituáció, életesemény vagy tapasztalat, amely ne hordozna magában valamiféle tanítást és iránymutatást a jövőre nézve. Egyik döntésünk felkészít egy következőre, és egy-egy tapasztalat a záloga annak lehetőségének, hogy legközelebb időben felismerjük és elkerüljük a számunkra nem kívánatos, nem építő, nem örömteli dolgokat. 

Ha azt mondod megbántad ami volt, azzal rombolsz és elvesztegetsz. Kétségbe vonod, hogy ott és akkor a tőled telhető legjobban cselekedtél, és az akkori élethelyzetedhez mért legjobb döntést hoztad. Megbánásaid elkezdik pusztítani önértékelésed, önbizalmad és félelmet teremt benned. Ez a félelem majd elveszi az életbátorságod, mert adott helyzetben nem mersz majd dönteni, vagy nem mered megélni, átadni magad az adott eseménynek, mert az újabb megbánástól félsz. Védekezni kezdesz. 

Ne tedd ezt magaddal. Semmi sem volt hiába. Ha valamit megbántál rosszul érzed magad miatta és távol kerülsz az örömtől. Kudarc, csalódás kerül a helyére. De lehetőséged van arra, hogy másképp dönts. Nézz szembe az árnyékkal, világítsd meg értelmeddel és találd meg benne azt, ami épít. Tudatosítsd mi a megbánt tapasztalatban az, amit nem szeretnél újra átélni. Tudatosítsd, hogyan kerülheted el. 

A megbánás megmutatja, hogy mi az amire figyelned kell, min kell változtatni. Megmutatja milyen helyzetbe nem szeretnél még egyszer kerülni, mire kell önmagadban és másokban jobban odafigyelned, ha az élet megint próbára tesz. De ne dédelgesd megbánásod. Ne kezdj önostorozásba. Azért vagy itt, hogy tanulj, hogy ne kelljen megbánnod semmit, hanem minden benyomás egyre örömtelibb eseményekhez, cselekedetekhez, kapcsolatokhoz vezessen. 

A megbánás azt jelenti még benne vagy abban az adott helyzetben. Még nem dolgoztad fel, nem vontad le a következtetéseket, Tedd meg, most. Mert, ha a megbánás rabja maradsz elfecsérled az életed, és ha igaz, hogy egyszer mindannyiunk előtt lepereg az élet filmje, ne azt kelljen nézned, hogy felesleges és elvesztegetett életet éltél, hanem hogy az idő múlásával minden a helyére került és értelmet nyert, mert tapasztalataid szerint folyamatosan fejlődtél és éltél a felkínált lehetőségekkel...Minden jó valamire. A megbánás tagadás és a szembesülés elkerülése. Vállald a felelősséget, mert minden döntésed és tetted életed része. A megbánás megrekedés egy helyzetben. Tanulj az esetleg hibákból, tévedésekből, hosszú távon nem kedvező döntéseidből. Találd meg mire volt jó és adj értelmet a tévedéseknek és tudd, hogy még a hibás döntések is kellettek ahhoz, hogy az legyél, aki éppen most, ebben a pillanatban vagy. Így elengedheted a benned maradt rossz érzéseket. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő