Természetesen a női egészségért - www.regosvolgyiregina.hu

A megelégedettség pillanatai

Jelen vagyok. Itt és most létezem. Nem kívánom a következő pillanatot, csak hagyom, hogy megtörténjen. Nem vágyom álmaim beteljesülését, örömöm lelem abban, hogy álmodhatok. Nem kell több, nem kell jobb... csak megélem a hála érzését azért, ami éppen most van, történik bennem és körülöttem... Megelégedettséggel tekintek mindarra, ami a jelenben rendelkezésemre áll. Nem gyötörnek vágyak, késztetések... örömöm lelem az életemben és abban, aki most vagyok...

Könnyűség. Azt hiszem leginkább ez az, amit érzek. Friss, zamatos Csend. Lelki menthol... 

Miközben hajszoljuk elemi vágyunkat a boldogság után, hajlamosak vagyunk nem észrevenni, hogy boldogok vagyunk. Kevesebbel is boldogok vagyunk, mint amit felhalmozunk és magunk köré gyűjtünk. Az egyedüli, ami elfedi előlünk a boldogságot, csupán túlbonyolított életünk. Belevonódunk az egzisztenciális játszmákba, elhisszük, hogy a számokban, a statisztikákban, a még többen rejlik a boldogság, de az ebben való megelégedettség az értelem és az ego tényeiben újra és újra szertefoszlik és tovább űz minket. 

Ha az érzéseimet egy vászonra kellene festeni, egy rózsabokrot festenék. Egy olyat, aminek hajtásai csak nőnek és nőnek a térben, s közben maga a bokor elvesztené formáját. Erőtlenné és fakóvá válna, mert a gyökerei nem képesek táplálni az önmagán túlnövő növényt. De lenne a képen egy kertész. Nagy szalmakalappal a fején, egy metszőollóval a kezében és éppen metszené a rózsabokrot. Minden indát, amire nincs szükség, ami csak elvonja az életerőt és energiát, egy mozdulattal csippent le a bokorról. Úgy látod kisebb lesz a bokor? Én úgy látom, lélegezni kezd. A szétszóródó energia újra esszenciába sűrűsödik, s a rózsabokor illatozni kezd, s hirtelen újra virágba borul... 

Gyerekkoromban az egyik kedvenc filmem a "Fantasztikus Labirintus" volt. Volt benne egy gondolat, amit akkor nem értettem: "néha ahhoz, hogy előrejussunk, visszafelé kell elindulni."
Most már értem... és végtelenül egyszerűvé vált minden ragaszkodás nélkül elengedni egy jelenlegit, és örömmel fogadni a változást.  És, ahogy megszűnt az aggódás és az ellenállás, minden kerek lett és a helyére került. Öröm tölti ki a perceket.Egyszerű életre vágyom. Nem egzisztenciális eredményekkel, vagy produktumokkal telire, hanem olyan életre, amely színes és ízes az élményektől. Milyen sok időt tud elvesztegetni az ember, amikor túlzottan belevonódik a világba. Pedig az egyszerűségben rejlik a boldogság. Mondhatnám úgy is, hogy boldognak lenni valójában pofon egyszerű. Persze kell hozzá némi alázat is...

Néha szánj időt arra, hogy végig gondolod az életed. Tudatosítsd a jelenlegi helyzeted. Vedd végig mi az, amire valóban szükséged van, mi az amit valóban szeretnél. És nézd meg, mennyire van összhangban az életeddel. Merd elengedni a racionális gondolkodást és a háttérben neszező ego visszhangjait. Az élethez nem kell sok. A legtöbb dolog, amihez ragaszkodunk valójában elengedhető. Ha ezt felismered meglátod, mennyi minden szükségtelenné válik. Nevetni fogsz! 

Minden amit elengedsz teret hagy maga után. Lélegző, kiterjedő teret, könnyűséget. Merd újra megfogalmazni magad és lásd meg, hogy önmeghatározásodhoz mennyi minden nem tartozik hozzá, aminek most még jelentőséget tulajdonítasz. Bármikor megteheted, hogy kivonod magad a szerepekből, a külvilág által sugalmazott illúziókból. Vedd észre, hogy azok a dolgok, amelyektől szabadságodat várod, amelyektől boldogságodat reméled, valójában megkötnek és a saját életed rabszolgájává tesznek. 

De nem ezért vagy itt most. Nem társadalmi rangot, anyagi sikert, pozíciót, hatalmat építeni, nem vagyont, elismerést, javakat halmozni. Ezekre csupán az egonak van szüksége. Te másért jöttél... tapasztalni, látni, érezni, szeretni, nevetni, adni és mindezt élvezni... élni. Szóval, lomtalanítsd az életed. Merj kilépni a racionális érvek és gondolkodás fogságából és engedd, hogy áramolni kezdjen körülötted az élet... és élvezd, ahogy szárnyukra vesznek a mindenség ölelő karjai. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő