A teljességében megélt NŐISÉGÉRT - www.regosvolgyiregina.hu

Testeden a világ

A test a legbölcsebb tanító. Feltéve, ha ismerjük és értjük jelzéseit és kifejezéseit.
Önismereti útként sok mindent választhatunk. Jógát, vagy más keleti mozgásformát, meditációt, vagy különböző mentális technikákat, pszicho terápiát, ami egyébként minden magára adó embernek szerintem elengedhetetlen, de választhatjuk a holisztikus szemléletet is, amely segít a bonyolult és mély filozófiai, vagy vallási tartalmak nélkül megérteni önmagunkat. Minden út egy helyre visz.

Személy szerint engem nagyon érdekel a holisztika szemlélete. Érdekes, számomra több esetben is igazolást nyert, segített és ezért szeretem. Általában a holisztikus szemlélet mindig része az óráimnak és programjaimnak, mert értékes tanításokhoz juthatunk általa.

Hamarosan megrendezésre kerül az első, tisztán holisztikára építkező programom a “Testeden a világ” önismereti workshop. Itt csupán a testünkkel foglalkozunk majd, kívül és belül, olyan összefüggések után kutatva, amelyek meghatározzák személyiségünket, a helyzetekhez való viszonyulásunkat, azonosságainkat. És persze felfedezzük azokat az egyedi sajátosságokat is, amelyek észrevétlenül, bár a workshop után reményeim szerint már tudatosan terelnek életfeladatunk felé.Ha belenézünk a tükörbe látunk egy testet, egy formát, ami alakot ad a belső térnek. Annak a belső térnek, amiben a lényeg lakik. Ez a belső lény nem hiába választotta azt a házat magának, amit. A testalkat, a testrészek formája, sajátossága mind eszköze annak a lehetőségnek, amit életfeladatunk szerint megvalósíthatunk. Ebből a szempontból a testi hibák is beszédesek, csak úgy mint betegségeink. Jobb a betegségek, vagy testi problémák keltette elkeseredés helyett, a gyökerükig ásni a problémáknak. Ez már önmagában is gyógyító erőt jelent.
Elkeseredettségünk félelemből táplálkozik, de túl kell lépni a félelmen, ahhoz, hogy eredményesen dolgozhassunk az adott helyzetekkel, amelyekkel szemben az ellenállás hasztalan. Persze időnként sajnálkozunk, de ne merüljünk bele sokáig a sebek nyalogatásába. Hasznosabb, ha inkább elkezdünk dolgozni velük és tanítóként fogadjuk őket. Nem csak a derű állapotának megélése miatt, hanem mert fontos üzeneteket közvetítenek nekünk, amivel ebben az életünkben meg kell birkóznunk.

Testünk mindent elmond rólunk. Beszél félelmeinkről, ragaszkodásainkról, gondolkodásmódunkról, képességeinkről, hiányainkról… minden ott van rajta és benne… egész eddigi életünk, s így ez utáni életünk lehetőségei is.

Persze minden út befelé vezet. A testi adottságoktól, esetleges mozgásszervrendszeri, vagy szervi betegségektől óhatatlanul eljutunk a belső folyamatokig, ahol minden momentum szimbólummá alakul. Minden-mindennel összefügg, visszacsatolódik.

Érdekes folyamat, hogy amint az ember megérti a testét és elkezdi elfogadni azt, közelebb kerül hozzá és szeretni kezdi. Ez nagyon fontos. Ez az amitől igazán meg tud szépülni a test és a lélek ablakává válik, hogy az átragyoghasson rajta. A szépség nem az ideálokban, méretekben, kilókban formálódik meg, hanem abban a belső tartalomban, mely képes önön varázsában tündökölni.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Holdköszöntő